Jak koupit a převést parcely pro stavbu domu

Vybrali jste si stavební parcelu, která je již připravená?

Stavební parcelou se rozumí pozemek, který již má vydané povolení pro stavbu. V dnešní době jsou prodejci stavebních parcel firmy, které jsou zároveň jejich investory. Nechají vybudovat sítě – elektřinu, vodu, plyn apod. včetně komunikací, které pak předají do majetku obcím. Tuto investici může udělat jak fyzická osoba, tak stavební společnost nebo realitní kancelář, které se na investici se stavební firmou spolupodílí.

Vždy by měl kupující parcely brát ohled na to, kdy chce reálně začít stavět, zda se nevyplatí s koupí i počkat. Podstatné je, zda koupě pozemku není podmíněna čerpáním úvěru. V případě, že kupující chce již na koupi pozemku čerpat úvěr, nastaví si s bankou jiné úvěrové podmínky, než při stavbě, která proběhne ihned. Kupující může také počítat s pozdějším prodejem bytu či jeho zástavou nebo s krytím hypotéky, případně jejím umořením prodejem jiné nemovitosti. Každé řešení je individuálním případem.

Pokud chcete poradit, napište nebo zavolejte, my se vyznáme a rádi Vám poradíme. Doražte do naší kanceláře na dobrou kávu, při které Vaše možnosti probereme a jistě spolu něco vymyslíme. Kontakt na nás je zde.

Pokud Vás toto téma zajímá, připravili jsme pro Vás sérii článků, kde se dočtete, co je potřeba před stavbou rd řešit a co v jejím samotném průběhu. Více se dočtete zde...

Do you have a question? Do not hesitate to contact us.


Do you prefer direct contact? We look forward to meeting you.

+420 774 333 304

Litvínovice 57
37001 České Budějovice

josef.bukovsky@buca-group.cz